Національна школа суддів України

Матриця ризиків маніпулювання свідомістю на прикладі країни-агресора

22 вересня 2022 року Національна школа суддів України провела для працівників Служби судової охорони семінар “Інформаційно-психологічна безпека, як частина національної безпеки України”.

Роботу семінару розпочала заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України Діана Сніцаренко, яка ознайомила слухачів з програмою та метою навчального заходу.

Семінар провела викладачка Національної школи суддів України, доцентка кафедри кримінального процесу та криміналістики Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидатка юридичних наук Наталія Ахтирська.

Під час семінару слухачі дізналися про основи національної та інформаційно-психологічної безпеки. Зокрема, викладачка на прикладах роз’яснила зміст поняття інформаційної безпеки держави, суспільства та особистості, а також  розібрала з учасниками семінару матрицю ризиків маніпулювання свідомістю та поведінкою людей на прикладі країни-агресора.

Викладачка дала слушні настанови та практичні поради щодо реагування на загрози в інформаційному просторі та розповіла, як уберегти себе від потенційних психологічних ризиків.

Після кожної мінілекції слухачі обговорювали проблемні питання та висловлювали свої думки.