Національна школа суддів України

Контекстуальні елементи злочинів пов’язаних з війною

10 квітня 2024 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар для суддів місцевих загальних судів “Особливості написання судових рішень у справах пов’язаних з війною”.

Захід організовано та проведено Львівським регіональним відділенням спільно з відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України.

Вітальною промовою семінар відкрила директорка регіонального відділення Оксана Польна.

Заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатка юридичних наук Тамара Закревська представила викладачів, залучених до проведення навчання та подякувала за активну участь у висвітлені даної тематики.

Слухацькій аудиторії було запропоновано пройти вхідне опитування, результати якого, обговорили по завершенні заходу.

Суддя та голова Червонозаводського районного суду міста Харкова, кандидат юридичних наук Максим Глоба та суддя Шевченківського районного суду міста Києва, доктор філософії в галузі права Лариса Радуцька висвітлили тему щодо застосування міжнародних стандартів (Женевські конвенції, ст. 8 РС, ЄКПЛ, рішення міжнародних трибуналів) та обговорили питання змісту і структури написання вироку, особливості викладання його мотивувальної частини.

Суддя Носівського районного суду Чернігівської області Анна Гридасова поспілкувалася з учасниками щодо окремих аспектів оцінювання доказів у справах пов’язаних із війною.

Наприкінці семінару слухачі мали можливість обмінятися своїми думками та поставити запитання викладачам, а також поділилися враженнями щодо якості та корисності проведення заходу.