Національна школа суддів України

Конференція директорів EJTN

17 жовтня 2023 року у м. Мадрид (Іспанія) розпочала свою роботу дводенна Конференція директорів Європейської мережі суддівської освіти (EJTN) “Навчання працівників судової системи з врахуванням фактору різноманіття”. Захід організовано Європейською мережею суддівської освіти (EJTN), спостерігачем в якій є Національна школа суддів України, Центром правових досліджень Іспанії під егідою Іспанського головування в Раді Європейського Союзу.

Національну школу суддів України на Конференції представляє проректор Наталія Шукліна.

Вітальними словами до учасників Конференції звернулися директор Центру правових досліджень Іспанії Ебігейл Фернандес Гонсалес, директор Школи суддів Іспанії Хорхе Хіменес Мартін та Генеральний Секретар Європейської мережі суддівської освіти (EJTN) Інгрід Дервуа.  

У рамках програми заходу передбачена участь гостей у круглому столі з питань навчального досвіду, пов’язаного з фактором різноманіття під модеруванням директора Центру правових досліджень Іспанії Ебігейл Фернандес Гонсалес.  

Далі заплановано проведення воркшопів, під час яких учасники матимуть змогу обмінятися досвідом з питань розвитку суддівської освіти в країнах, які представляють, а також взяти участь у жвавій дискусії. До уваги учасників пропонуються такі теми воркшопів за власним вибором:

• GT1: Виявлення порушень або прогалин у доступі до правосуддя: особлива увага до цифрового розриву;

• GT2: Увага до людей з обмеженими можливостями;

• GT3: Правосуддя дружнє до дитини;

• GT4: Загальна інтеграція гендерної перспективи.

Також учасникам будуть представлені презентації щодо інноваційних навчальних методик для прокурорів та працівників суду, а також навчальної системи підготовки суддів Іспанії.

У рамках другого дня Конференції передбачено проведення сесії щодо рамок цифрової компетентності для підготовки працівників судової системи, а також обговорення змісту та складу робочої групи з питань діджиталізації.  

У роботі Конференції директорів Європейської мережі суддівської освіти також бере участь суддя Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська, викладач Національної школи суддів України Максим Ходаківський.