Національна школа суддів України

Електронна версія нового посібника Національної школи суддів України

За рекомендацією науково–методичної ради Національної школи суддів України надрукований науково-методичний посібник для суддів “Застосування практики Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві.

Авторка цього посібника – Тетяна Фулей, кандидат юридичних наук, начальник відділу науково–методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України.

Видання підготовлене для проведення серії тренінгів для суддів адміністративних судів України щодо застосування практики Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), організованих Національною школою суддів України у співпраці з Верховним Судом України та Вищим адміністративним судом України в межах проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”, що реалізується Координатором проектів ОБСЄ за фінансової підтримки Уряду Канади. У виданні наводяться основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, які є найбільш важливими при розгляді справ у порядку адміністративного судочинства, розкриті в окремих рішеннях ЄСПЛ, які ілюструють конвенційні положення щодо права на справедливий суд (стаття 6), права власності (стаття 1 Першого протоколу), права на повагу до приватного і сімейного життя (стаття 8), свободи вираження поглядів (стаття 10), свободи зібрань та об’єднань (стаття 11).

Рецензенти науково–методичного посібника – Олександр Ситников, кандидат юридичних наук, суддя Вищого адміністративного суду України; Володимир Кравчук, доктор юридичних наук, професор, суддя Львівського окружного адміністративного суду.

Видання здійснене за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні та за фінансової підтримки Уряду Канади.

Електронна версія науково–методичного посібника для суддів “Застосування практики Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві” тут.