Національна школа суддів України

Дистанційний курс для помічників суддів “Психологічні особливості спілкування з малолітніми/неповнолітними учасниками судового процесу”

1 квітня–22 квітня 2024 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів “Психологічні особливості спілкування з малолітніми/неповнолітними учасниками судового процесу ”.

Мета курсу - допомогти  помічникам суддів розвити компетенції (знання, цінності) щодо ефективної взаємодії  з малолітніми/неповнолітніми учасниками судового процесу. Підвищити рівень знань  щодо психологічних та вікових особливостей розвитку дітей та сприяти розумінню, як вони можуть впливати на якість комунікації та судочинства. Ознайомити з передовим досвідом, юридичними та психологічними аспектами взаємодії з малолітніми/неповнолітніми учасниками справи, з особливостями процесу за участі дитини та проведення її допиту.

Курс складається з 4-х модулів.Тривалість навчання – 20 днів.

Віддалений доступ до дистанційних курсів забезпечують відділ підготовки викладачів (тренерів), відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.