Національна школа суддів України

Боротьба з економічними злочинами: засідання КК проєкту Ради Європи

28 березня 2024 року начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова взяла участь у засіданні Керівного комітету спільного проєкту “Посилення режиму боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та повернення активів” (PGG III-UA), який є частиною спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи “Партнерство заради належного врядування” (PGG III-UA) для підтримки країн Східного Партнерства в боротьбі з економічними злочинами.

Під час засідання представлено основні результати діяльності Проєкту за попередній рік та надано оцінку його реалізації, а також обговорено подальші напрямки взаємодії партнерів цього проєкту для формування робочого плану на майбутній період.

Далі відбулася загальна дискусія, упродовж якої бенефіціари та партнери Проєкту з України мали змогу поінформувати про пріоритетні напрями діяльності у межах співпраці.

Тетяна Пустовойтова у виступі зосередила увагу на попередній успішній співпраці Національної школи суддів України та Проєкту, зокрема залучення фахових міжнародних експертів до підготовки суддів Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду та судів загальної юрисдикції. Крім того, було наголошено на підвищенні рівня координації між бенефіціарами Проєкту та зацікавленості НШСУ у подальшій співпраці в рамках нового плану дій.

У ході засідання також було представлено та обговорено загальний робочий План дій на 2024 рік.

Учасниками засідання були представники Верховної Ради України, Державної служби фінансового моніторингу України, Міністерства фінансів України, Національного банку України, Національної школи суддів України, Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України, Міністерства юстиції України, Центру демократії та верховенства права, Офісу Ради Європи в Україні та Представництва Європейського Союзу в Україні.