Національна школа суддів України

Більше практики: розширено навчальні матеріали нового семінару з питань захисту дітей

11 травня 2023 року у Національній школі суддів України проведено засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під керівництвом головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Віри Гайдук за участю суддів-розробників Катерини Котельви, Людмили Макаренко, Стелли Цибізової, Софії Данилів, Валентини Маліновської, а також працівників відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової, Олександра Сліпченка та Богдана Остудімова.

На виконання домовленостей за наслідками попереднього обговорення 25.04.2023 результатів апробації нового семінару-практикуму для суддів на тему: “Особливості розгляду цивільних справ з участю іноземного елементу щодо усиновлення, повернення дитини до держави її постійного проживання, позбавлення батьківських прав в умовах воєнного стану” розробниками було презентовано доповнені матеріали лекцій. Так, з урахуванням висловлених в анкетах учасниками семінару пропозицій було розширено лекційні матеріали.

Крім того, розробниками приділено окрему увагу наповненню семінару практичними матеріалами із застосуванням інтерактивних методик навчання з метою забезпечення більшого залучення слухачів семінару до дискутування проблемних питань розгляду зазначеної категорії справ.

Також під час засідання обговорено поточні питання роботи групи, етапи підготовки наступних нових навчальних курсів згідно з планами роботи Національної шкоди суддів України на 2023 рік.