Національна школа суддів України

Актуальні питання розгляду справ про банкрутство

22 січня – 21 лютого 2024 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів, Верховного Суду “Актуальні питання розгляду справ про банкрутство”.

Інститут банкрутства завжди був одним із самих многозначних у системі права, адже з його допомогою регулюються не тільки інтереси кредиторів і боржників, а і  відбуваються соціально-економічні зміни, які зумовлюють розвиток економіки та стимулювання інвестиційної активності.

Складність застосування законодавства  та наявні прогалини  правового регулювання  відносин банкрутства вимагають  постійного вивчення та вдосконалення законодавчого забезпечення, приведення практики до стабільності та правової визначеності.

Розробники курсу зосередили увагу на питаннях судової практики, опрацювали значну кількість постанов Верховного Суду. Їхнім прагненням було полегшити вам роботу з величезним інформаційним потоком. Водночас  розуміння основних теоретичних питань дозволить вам не розгубитись у складних справах і самостійно робити глибокі і мотивовані висновки.

Дистанційний курс складається з 4 модулів, кожен з яких містить важливі теоретичні матеріали, огляд законодавства про банкрутство, практичні аспекти його застосування, наявну проблематику, навчальні відео, практичні завдання та тести.

Віддалений доступ до курсу забезпечують відділ підготовки викладачів (тренерів), відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.