Національна школа суддів України

Підготовка та фасилітація онлайн-тренінгів у Національній школі суддів України

4–6 квітня 2024 року Національна школа суддів України та Міжнародна фундація виборчих систем IFES продовжили навчання команди суддів-викладачів з навичками та досвідом, необхідними для підготовки, проведення та фасилітації навчальних заходів з використанням інтерактивних методів навчання.

Вітальними словами тренінг відкрили заступник директора IFES в Україні Роман Любченко та начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Любов Гончар.

Своїми знаннями та навичками з учасниками тренінгу поділилися фасилітатори – старша менеджерка проєкту IFES, директорка спільного Тренінгового центру IFES-ЦВК Євгенія Павловська, експертка проєкту IFES з навчання та виборів Альона Шешеня та консультантка IFES з навчання, питань політичного фінансування та виборів Юлія Зальцберг.

Під час навчання були висвітлені такі питання:

– Майстерність бути тренером-фасилітатором. Особиста презентація та робота тренерів у команді;

– Довіра до фасилітатора та авторитет;

– Особливості навчання дорослих. Аналіз стилів навчання.

На третій день тренінгу учасники робили презентації для своїх колег. Після чого поділилися враженнями та отримали практичні поради щодо покращення проведення навчання та вміння працювати з аудиторією.

На завершення тренінгу учасники подякували Національній школі суддів України та Міжнародній фундації виборчих систем IFES за цікавий та практично корисний тренінг.