Національна школа суддів України

Підготовка до проведення тренінгу для суддів адміністративних судів

25 січня 2024 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників навчального курсу у формі тренінгу “Доступ до публічної інформації: актуальна судова практика та проблеми правозастосування” для суддів адміністративних судів у співпраці з Проєктом Ради Європи “Захист свободи слова та свободи медіа в Україні”.

Відкрила засідання Любов Гончар, начальниця відділу викладачів (тренерів), координаторка блоку адміністративного судочинства, яка зазначила актуальність та важливість проведення тренінгу для суддів адміністративних судів та окреслила формат роботи.

Участь у засіданні групи розробників взяли:  Ян Берназюк, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду, Тетяна Шинкар, суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду, Ганна Лебедєва, суддя Миколаївського окружного адміністративного суду, Валерій Кузьменко, суддя окружного адміністративного суду м. Києва, Ірина Верба, суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду у відставці, Тетяна Олексіюк, національна консультантка Ради Європи, віцепрезидентка моніторингового органу Конвенції Тромсо “Access Info Group”, Олена Демченко, представниця Проєкту Ради Європи “Захист свободи слова та свободи медіа в Україні” та Наталія Буряк, головна спеціалістка відділу початкової підготовки суддів Національної школи суддів України.

Під час засідання групи розробників учасники обговорили організаційні питання підготовки до тренінгу, висловили думки щодо напрацьованих лекційних матеріалів та практичних завдань та узгодили проєкт програми тренінгу.