Національна школа суддів України

Особливості електронного декларування в умовах воєнного стану

12 січня 2024 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Одеським і Львівським регіональними відділеннями проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації суддів, помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Особливості застосування положень антикорупційного законодавства стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану: коментарі та роз’яснення. Е-декларування: новації в законодавстві. Конфлікт інтересів” в режимі онлайн.

Вітальними словами навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, які ознайомив із програмою семінару і представив викладачів; звернув увагу на необхідності суддів, помічників суддів і працівників апаратів судів дотримуватися вимог антикорупційного законодавства і строків заповнення електронних декларацій, а також закликав бути активними щодо обговорення заходів запобігання корупції.

Заступник директора Алла БАШТАННИК ознайомила з особливостями проведення навчального заходу в режимі онлайн, регламентом роботи семінару і необхідністю дотримуватися правил особистої безпеки під час повітряної тривоги.

Головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків Максим ЗАХАРОВ зупинився на практичних аспектах заповнення електронних декларацій і заходах фінансового контролю в умовах воєнного стану.

Начальник відділу запобігання та виявлення корупції Верховного Суду Оксана КОМАР розповіла про основні складові конфлікту інтересів, про відмінність між потенційним та реальним конфліктом інтересів; про суб’єкти, на яких поширюються вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя і відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Суддя Вищого антикорупційного суду Інна БІЛОУС звернула увагу слухачів на практику застосування антикорупційного законодавства та здійснення заходів щодо запобігання корупції в суді в умовах змін законодавства України.

Наприкінці навчального заходу слухачі мали можливість взяти участь в анкетуванні, висловити свої враження та надати пропозиції щодо проведеного семінару.