Національна школа суддів України

Триває робота над удосконаленням тренінгів з адміністративного судочинства для майбутніх суддів

5 вересня 2018 року в місті Києві в Національній школі суддів України розробники тренінгів з навчальних курсів, що входять до складу Блоку V “Адміністративне судочинство” для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, працювали над доопрацюванням навчальних курсів програми спеціальної підготовки.

Координатор блоку з адміністративного судочинства, суддя Верховного Суду України у відставці, викладач – науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Терлецький ознайомив  учасників засідання  з Програмою спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в частині Блоку V ”Адміністративне судочинство”,  що передбачає розширення тематики й тривалості тренінгів з навчальних курсів, та зі змінами до Положення про порядок визначення успішності виконання програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

На засіданні групи з розробниками обговорено актуальність матеріалів тем, що включені для викладання під час спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, та практичних завдань тренінгів “Докази та доказування в адміністративному судочинстві”, “Написання судових рішень в адміністративному судочинстві“ й модуля “Особливості розгляду окремих категорій справ”.

Кожен із розробників тренінгів отримав завдання щодо доопрацювання матеріалів навчальних курсів, напрацювання додаткових практичних завдань та тестових питань для поточного контролю. Після детального аналізу та активного обговорення на наступному засіданні групи розробників ці завдання можуть бути рекомендовані для використання під час спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.