Національна школа суддів України

Створення умов для реалізації переваг інтерактивної підготовки

21 серпня 2018 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників курсів блоку з господарського судочинства для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Засідання розробників розпочав коородинатор зазначеного блоку Олександр Потильчак.

У вступному слові проректор Володимир Мазурок акцентував увагу розробників на особливостях проведення практичних завдань та удосконалені змісту курсів. Проректор наголосив, що для мотивації кожного слухача скористатися перевагами інтерактивної підготовки протягом кожного тренінгу необхідно підготувати пропозиції щодо різних форм поточного контролю.

За пропозицією судді Бориса Грека було обговорено змістовне наповнення нового курсу “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”, за результатами якого їх остаточні матеріали схвалено учасниками засідання.  

Апробацію цього курсу заплановано провести в ході підготовки суддів місцевих господарських судів у вересні 2018 року.

Суддя Юрій Власов запропонував структуру розширеного дводенного тренінгу “Вирішення спорів про право власності та інші речові права”, яка доповнена практичними завданнями. 

Структуру та методику розширеного курсу “Докази та доказування в господарському судочинстві” презентувала суддя Олеся Дупляк.

Учасники засідання схвалили також матеріали тренінгу “Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин”.

За результатами обговорення на засіданні досягнуто рішення про підготовку усіх курси для розгляду на наступному засіданні у вересні цього року. Після цього матеріали усіх курсів з господарського судочинства будуть доступні викладачам і слухачам  на електронному ресурсі Національної школи суддів України.