Національна школа суддів України

Розвиток викладацького потенціалу для підготовки кандидатів на посаду судді

22-23 серпня 2018 року Національна школа суддів України спільно з програмою USAID “Нове правосуддя” у місті Києві проводить тренінг для тренерів  навчального курсу для кандидатів на посаду судді на тему: “Бути суддею”.

Вітальними словами тренінг відкрили проректор Національної школи суддів України Анатолій Костенко та Ірина Зарецька, радник з правових питань Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя”.

  

Директор навчального курсу Ольга Шаповалова  зазначила, що тренінг, який розроблено за підтримки програми “USAID” “Нове правосуддя” допоможе кандидатам на посаду судді краще усвідомити та оцінити всі “за” та “проти” професії судді; сприятиме тому, щоб кожен кандидат зміг змоделювати суддівську професіограму; сформує психологічні якості, які дозволятимуть на належному рівні виконувати суддівські функції.

Серед розробників курсу є: Ірина Воробйова, суддя Апеляційного суду Запорізької області; Євген Мєзєнцев, суддя Київського апеляційного адміністративного суду, член Ради суддів України; Наталія Зебелян, суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області; Катерина Середа, суддя Печерського районного суду м. Києва; Андрій Маслюк,провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, Тамара Закревська, викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів), Ольга Булейко,  викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів).

На тренінг були запрошені судді та психологи, які мають досвід викладацької діяльності та в подальшому будуть проводити  спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді.

Розроблений навчальний курс вже наприкінці літа – на початку осені планується впровадити в процес підготовки кандидатів на посаду судді.