Національна школа суддів України

Розуміння духу принципів рівності та недискримінації

4 вересня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України за допомогою викладачів (тренерів) Дмитра Ткаченка та Миколи Місечка для слухачів та слухачок однієї із груп спеціальної підготовки провела тренінг “Запобігання та протидія дискримінації”.

Ще до початку тренінгу слухачі та слухачки  попередньо опрацювали рекомендовані рішення Європейського суду. У ході самого тренінгу вони виконали індивідуальні завдання із застосуванням інтерактивних форм: експрес–опитування та заповнення таблиць.

Тренери допомогли майбутнім суддям обговорити норми Конвенції, зміст яких розкривається в рішеннях Європейського суду, та важливість урахування заборони дискримінації в його практиці.

Тренери зауважили, що курс “Запобігання та протидія дискримінації” є новим та  наголосили на вагомості розуміння майбутніми суддями “духу” принципів рівності та недискримінації, концепції захисту прав людини в цілому.

У результаті опанування цього тренінгу слухачі та слухачки засвоїли принцип заборони дискримінації, особливу важливість забезпечення реалізації прав особи без дискримінації за будь-якою ознакою.

Після опанування програми тренінгу було проведено в поточний  контроль у  формі тестування. Слухачі та слухачки показали високі результати засвоєння матеріалів зазначеного курсу.