Національна школа суддів України

Особиста роль кожного судді у зміцненні авторитету правосуддя

29 серпня 2018 року в місті Києві судді Ольга Булейко та Іван Зейкан провели зі слухачами та слухачками однієї із груп спеціальної підготовки тренінг “Суддівська етика”.

Майбутні судді в ході тренінгу вивчали зміст понять суддівської етики та доброчесності, необхідність дотримання норм міжнародного та національного законодавства й етичних норм поведінки судді під час відправлення правосуддя та поза межами зали судового засідання.

У ході тренінгу викладачі сформували у слухачів уявлення з приводу стандартів суддівської етики та доброчесності, розвинули навички застосування положень Кодексу суддівської етики та Бангалорських принципів поведінки суддів у взаємозв’язку з міжнародними стандартами та національним законодавством про статус суддів.

Особлива увага зверталася на  значення особистої ролі кожного судді у зміцненні авторитету судової влади та довіри суспільства до суду.

Тренінг було проведено із застосуванням інтерактивних методів підготовки: презентацій PowerPoint, переглядів відеороликів, проведенням експрес–опитувань, виконанням практичних завдань у малих групах, обговоренням ситуативних завдань тощо.