Національна школа суддів України

Настанови перед початком спецпідготовки

20 серпня 2018 року ректор Микола Оніщук провів нараду для перевірки готовності Національної школи суддів України до проведення І блоку програми 9–ти місячної спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, яка розпочнеться 27 серпня 2018 року.

Участь у нараді взяли проректори Наталія Шукліна та Володимир Мазурок, директори та розробники курсів цього блоку Ольга Шаповалова, Ганна Савченко, Тетяна Фулей, Оксана Шамрай, Тетяна Пустовойтова, Марина Самофал, Оксана КабишМихайло Савчин, координатор Ольга Булейко та директори всіх п’яти регіональних відділень у режимі відеоконференцзв’язку.

У ході наради прозвучали доповіді про актуалізацію проведених та розробку п’яти нових курсів І блоку програми.

22–23 серпня 2018 року буде проведено тренінг для тренерів, які викладатимуть курс “Бути суддею” та семінар-практикум “Українське ділове мовлення. Офіційно-діловий стиль сучасної української літературної мови. Вимоги до оформлювання документів”.

Також було звернуто увагу на особливості проведення практичних завдань окремих тренінгів, необхідність попереднього опрацювання слухачами матеріалів підготовлених курсів. Для передачі нових знань і отримання навичок і вмінь слухачами для проведення занять у деяких курсах підготовлено посібники та додаткові матеріали.

Проректор Володимир Мазурок зазначив про зміни у порядку визначення успішності виконання програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді для досягнення мети проведення поточного контролю, зокрема заохочення слухачів до активності, дискусій у ході проведення спеціальної підготовки тощо.

Усього Програмою передбачено проведення 78 практичних занять, після яких буде здійснюватися поточний контроль. Також після І блоку Програми передбачено підсумковий контроль щодо основ організації суду та діяльності судді, які є фундаментальними для опанування кандидатами суддівської професії.

Після закінчення наступних чотирьох блоків програми буде проведено підсумковий контроль для виявлення знань, навичок і вмінь, набутих кожним слухачем, необхідних для написання процесуальних документів. Після завершення цих блоків слухачі пройдуть стажування в місцевих судах.

Максимальна кількість балів, яку може отримати слухач за результатами спеціальної підготовки становить 1230.

Ректор Микола Оніщук визначив низку завдань для забезпечення повноцінного процесу проведення спеціальної підготовки та організаційних питань, пов’язаних з її початком, зазначив на необхідності комунікації регіональних відділень, обміні викладацькими спроможностями.                 

На завершення наради Микола Оніщук побажав усім учасникам успішного відкриття спеціальної підготовки для майбутніх служителів Феміди.