Національна школа суддів України

Готуються наставники для майбутніх суддів

10 вересня 2018 року в місті Києві в Національній школі суддів України проходить тренінг для наставників (коучів) на тему: “Наставництво (коучинг) та його необхідність для формування навичок”.

Відкриваючи тренінг ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук акцентував увагу на значущості ролі наставника під час проходження майбутніми суддями стажування. Начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) - радник Ольга Шаповалова наголосила на великому значенні набутих навичок учасниками під час проходження тренінгу, та відмітила, що основним завданням наставництва (коучингу) є донесення місії суддівської діяльності.

      

Метою тренінгу є формування навичок щодо здійснення наставництва під час проходження кандидатами на посаду судді стажування у місцевих судах. Навчальними цілями даного тренінгу для коучів є  належна  організація та забезпечення проходження стажування; сприяння формування практичних навичок роботи майбутнього судді відповідно до індивідуального плану стажування; визначення та передбачення часу, необхідного для проведення судового засідання, тощо

У ході тренінгу учасникам представлено загальний огляд Положення про стажування та наставництво (коучинг),  особливості оцінювання за результатами стажування, основні положення Програми стажування, індивідуального плану стажування.

Крім того, особливий акцент під час розробки тренінгу закладено на психологічному аспекті взаємодії судді – наставника (коуча) та кандидата на посаду судді.