Національна школа суддів України

Якісні перетворення в системі правосуддя

5 вересня 2018 року в місті Києві відбулася зустріч делегації представників системи правосуддя Ірландії із кандидатами на посаду судді, які проходять спеціальну підготовку в Національній школі суддів України.

У діалозі з майбутніми українськими суддями взяли участь голова Апеляційного суду Ірландії Джордж Бірмінгем,  суддя Верховного Суду Ірландії Джон Мак Менамін,  адвокат (баристер) Хелен Бойл, проректори Володимир Мазурок та Анатолій Костенко, заступник керівника операційного департаменту Консультативної місії Європейського Союзу Розалін Шиган.

Відео трансляцію цієї зустрічі спостерігали слухачі та слухачки в містах Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові та Чернівцях. 

Високоповажні ірландські правознавці поділилися історіями власного професійного шляху, розповіли про добір, призначення та підготовку суддів у їхній країні. 

Майбутні українські судді взяли активну участь у діалозі – кандидатів на посаду судді цікавили питання про роль окремого судді в якісних перетвореннях у системі правосуддя, принципи роботи суду за участі присяжних, інструменти примирення сторін тощо.

Проректор Наталія Шукліна була модератором  зустрічі Високоповажної ірландської  делегації  з Головою Касаційного кримінального Суду у складі Верховного Суду Станіславом Кравченком  .        У ході цієї зустрічі були обговоренні особливості апеляційного та касаційного перегляду рішень в Україні та Ірландії, принципи перегляду рішень і функціонування інститутів касаційного перегляду судових рішень.

Делегація високоповажних ірландських гостей зробить візит до міста Лева, в якому буде проведено зустрічі із кандидатами на посаду судді в місцевому регіональному відділенні Національної школи суддів України  та суддівським колективом Львівщини.


Делегація прибула в Україну на запрошення Національної школи суддів України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу.