Національна школа суддів України

Зустріч з членами Вищої ради правосуддя

6 вересня 2022 року у Вищій раді правосуддя відбулася робоча зустріч ректора Миколи Оніщука з діючими членами ВРП.

У ході зустрічі ректор поінформував членів ВРП про поточний стан роботи Національної школи суддів України та плани щодо пріоритетів суддівської освіти у контексті потреб українських суддів з розгляду справ про воєнні та військові злочини, а також злочини проти основ національної безпеки.

У цьому контексті були представлені основні складові Комплексного плану підтримання та підвищення кваліфікації суддів з тематики воєнних злочинів. Зокрема, ректор окремо зупинився на таких складових цього плану, як: підготовка модельних судових рішень з відповідної категорії справ, запровадження індивідуального консультування суддів, у провадженні яких перебувають справи цієї категорії та розробка нових навчальних курсів.

Також члени ВРП були поінформовані про співпрацю Національної школи суддів України з суддівськими школами Нідерландів, Франції, Болгарії та Італії в рамках Мережі закладів суддівської освіти Європейського союзу, в якій НШСУ має статус спостерігача.

Учасники робочої зустрічі обговорили також питання удосконалення законодавства з питань оптимізації доступу до суддівської професії.

Участь у зустрічі також взяв голова Ради суддів України Богдан Моніч.