Національна школа суддів України

Зустріч представників проєктів/програм донорських організацій

1 березня 2023 року ректор Микола Оніщук та проректор Наталія Шукліна взяли участь у черговій щомісячній онлайн–зустрічі представників проєктів/програм міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права та підтримки професійного навчання суддів, організованій у межах ініціативи Програми USAID “Справедливість для всіх”.

Нинішня зустріч була присвячена обговоренню викликів, що виникають у процесі притягнення російської федерації до відповідальності за збитки та відшкодування Україні шкоди, завданої війною.

У ролі ключового спікера зустрічі виступила заступниця Міністра юстиції України Ірина Мудра. У виступі чиновниця розповіла про зусилля і досягнення Робочої групи при Президентові України з питань розробки та впровадження міжнародно-правових механізмів відшкодування шкоди, завданої Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. Зокрема, йшлося про низку важливих міжнародних документів, ухвалених ООН та Європейським Союзом, щодо підтримки України у притягненні російської федерації до відповідальності за збитки, спричинені війною, та надання Урядом Нідерландів згоди на пропозицію України про створення в Гаазі міжнародної організації – Реєстру збитків, завданих Україні російською агресією.

Упродовж зустрічі представники проєктів/програм МТД і партнери мали змогу прокоментувати виступ спікерки та задати їй предметні питання, а також поінформувати про свою поточну і заплановану діяльність на найближчі місяці.

Наступну зустріч заплановано на 5 квітня 2023 року.