Національна школа суддів України

Запровадження сервісів для вразливих груп користувачів суду

17 червня 2021 року проєктом Європейського Союзу "Право-Justice" у співпраці з Національною школою суддів України була проведена підсумкова конференція в рамках навчального курсу "Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду".  Курс був організований у рамках реалізації Ініціативи "Модельні суди" з метою підготовки тренерів (суддів, працівників апарату суду, прокурорів, представників Національної поліції України, системи органів безоплатної правової допомоги), які в подальшому самостійно зможуть передати спеціальні професійні знання та навички своїм колегам задля поширення кращих європейський практик із забезпечення доступу до правосуддя для вразливих категорій користувачів суду.

З вітальними словами на конференції виступили міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС "Право-Justice"Анна Адамська – Галлант, в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов та проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, яка висловила слова подяки команді Проєкту за ініціативу проведення навчального курсу та акцентування увагу на питаннях, що існують в судовій системі України, серед яких, зокрема, задоволення потреб вразливих груп користувачів суду.

У ході заключної  конференції національні експертки Проєкту ЄС "Право-Justice"Євгенія Бондаренко та  Поліна Лі презентували навчальні проєкти випускників курсу та навчально-методичний посібник "Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду", а тренери навчального курсу ІрінаУрумова та  Катерина Ілікчієва розповіли про досвід запровадження рішень для вразливих груп користувачів суду та підвели підсумки начального процесу.

У роботі конференції від Національної школи суддів України також взяли участь начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Наталія Тимощук та працівники відділу.