Національна школа суддів України

Запобігання катуванню: матеріальні та процесуальні аспекти

24 лютого 2023 року в Національній школі суддів України проведено онлайн–засідання групи розробників семінару для суддів на тему “Запобігання катуванню: матеріальні та процесуальні аспекти”.

Обговорення модерувала керівниця групи, заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, яка окреслила основну мету та завдання робочої зустрічі.

Участь у засіданні групи узяли: суддя Шевченківського районного суду м. Києва Лариса Радуцька, суддя Галицького районного суду міста Львова Катерина Котельва та працівниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Найденко.

У ході робочої зустрічі обговорювались актуальні питання практики ЄСПЛ проти України за порушення статті 3 Європейської конвенції з прав людини, практики України у справах щодо катувань, а також проблемні питання, які виникатимуть у суддів під час розгляду справ зазначеної категорії.

Учасники засідання, також, презентували та обговорили попередньо напрацьовані матеріали та визначились з інтерактивними методами, які використовуватимуться під час семінару.

Наприкінці засідання учасники визначились зі строками з доопрацювання деяких матеріалів та погодили наступне засідання робочої групи на 21.03.2023 рік.