Національна школа суддів України

Законодавчі зміни та особливості відповідальності в час війни

27 червня 2022 року Національна школа суддів України провела для працівників територіальних управлінь Служби судової охорони у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській областях онлайн–семінар “Відповідальність за правопорушення в умовах воєнного стану”.

Захід організовано та проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Оксана Польна, директорка Львівського регіонального відділення, відкриваючи семінар підкреслила, що законодавство України з початком воєнного стану зазнає необхідних актуальних змін. Очільниця відділення висловила впевненість щодо доцільності поглибленого вивчення та аналізу особливостей у сфері відповідальності в умовах воєнного стану та закликала учасників до активного обговорення.

У своїх вітальних словах запрошені керівники територіальних управлінь Служби судової охорони відзначили важливість проведення заходів для своїх працівників і побажали учасникам плідної роботи.

До проведення навчання було залучено суддю Буського районного суду Львівської області Ганну Шендрікову; суддю Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Ігоря Чорного та начальника Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку, сертифікованого тренера з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Особливу увагу лектори приділили змінам до кримінального та кримінально-процесуального законодавства та кримінальній відповідальності за воєнні та військові злочини. Серед питань, що розглядались з учасниками були також особливості розгляду адміністративних справ в умовах військового стану. Із слухачами активно обговорювалась тема їх безпеки в сучасних умовах роботи працівників Служби судової охорони.

Із програмою семінару можна ознайомитись тут.