Національна школа суддів України

Захист права власності у господарській діяльності

17 березня 2023 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело усеукраїнський семінар для суддів місцевих господарських судів “Актуальна судова практика щодо спорів про захист права власності у господарській діяльності” в режимі онлайн.

Вітальними словами навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, який ознайомив із програмою всеукраїнського семінару, висловив вдячність викладацькому складу, а слухачів закликав до активної участі у проведенні фахової дискусії щодо спорів про захист права власності у господарській діяльності.

Суддя Господарського суду Івано-Франківської області Олена МАЛЄЄВА зосередила увагу слухачів на процесуальних аспектах вирішення спорів про захист права власності.

Суддя Господарського суду Вінницької області, кандидат юридичних наук Роман МІЛІЦІАНОВ розглянув питання судової практики пов’язані з державною реєстрацією права власності.

Про віндикаційний та негаторний позови, а також зобов’язально-правові способи захисту права власності, захисту прав на чуже майно розповів суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр КРИЖНИЙ.

Суддя Господарського суду Запорізької області, кандидат юридичних наук Оксана ЯРЕШКО зупинилася на практиці застосування статті 1 Протоколу 1 Європейської конвенції з прав людини в господарському судочинстві.

Суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді, кандидат юридичних наук Юрій ЧУМАК поділився зі слухачами актуальною судовою практикою Верховного Суду щодо спорів про захист права власності.

На семінарі відбувалося активне спілкування викладачів із учасниками, що допоможе якісніше проаналізувати законодавчі норми та існуючу практику.

За результатами успішного проходження всеукраїнського семінару слухачі і слухачки отримають електронну форму Сертифікати НШСУ.

Повний текст програми всеукраїнського семінару розміщений на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.