Національна школа суддів України

Вивчення основ ефективного управління часом

10 травня 2023 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Львівським регіональним відділенням провели семінар “Впровадження технологій тайм-менеджменту в діяльність працівників апаратів судів” для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів у програмі “Zoom”.

Вітальними словами навчальний захід відкрила заступник Дніпровського регіонального відділення Алла БАШТАННИК, яка ознайомила учасників з програмою і  регламентом семінару, зупинилася на правилах проведення навчального заходу в режимі онлайн і дотримання правил особистої безпеки під час повітряної тривоги. Заступник директора Львівського регіонального відділення Тетяна АІЛІНЧІЙ закликала учасників брати активну участь в обговоренні питань організації робочого часу в умовах воєнного стану і побажала слухачам плідної роботи під час проведення семінару.

Модерувала семінар суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена ПАНЧЕНКО.

На початку семінару суддя Олена ПАНЧЕНКО ознайомила слухачів з метою  семінару і навчальними цілями, а також провела експрес-опитування стосовно виявлення проблемних питань керування часом.

Під час лекцій суддя Олена ПАНЧЕНКО розповіла про 12 правил ефективного тайм-менеджменту, розглянула методи планування та оптимізації робочого часу, звернула увагу на організацію робочого часу в умовах воєнного стану.

Для визначення пріоритетів завдань і керування робочим навантаженням за допомогою матриці Ейзенхауера суддя Олена ПАНЧЕНКО провела експрес-опитування та залучила учасників до обговорення основ ефективного управління часом.

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Юлія ФЕЩЕНКО під час корисної лекції щодо хронометражу робочого часу, висвітлила поняття та роз’яснила види поглиначів часу (“хронофагів”), зупинилася на найбільш типових поглиначах часу в роботі працівників апаратів судів, поділилася практичними порадами стосовно шляхів подолання  “хронофагів”, зокрема в контексті вміння говорити “НІ”.

Разом із суддею Юлією ФЕЩЕНКО учасники семінару мали можливість удосконалити свої знання з тематики семінару під час виконання ситуативних вправ і обговорення проблемних питань оптимізації робочого часу.

Наприкінці семінару, з метою зворотного зв’язку, було проведено анкетне опитування учасників.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.