Національна школа суддів України

Вивчення новел щодо створення технічного запису судового засідання

6–8 вересня 2022 року Національна школа суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації секретарів судових засідань місцевих загальних та апеляційних судів у програмі “Zoom”.

З вітальним словом виступив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, який ознайомив із програмою триденної підготовки і викладачами, а також побажав слухачам успіхів в отриманні знань та підвищенні свого професійного рівня.

Суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, докторка філософії в галузі права Ірина ШАПОВАЛОВА розтлумачить основні поняття міжнародного гуманітарного права, зосередить увагу слухачів на основних поняттях та джерелах МГП.

Про вимоги до проходження державної служби в судах в умовах воєнного стану розповість директорка відділу “Вінницький навчальний центр”, докторка юридичних наук, доцентка Олена МІЛІЄНКО.

Головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Максим ЗАХАРОВ зверне увагу слухачів на загальні правила заповнення електронних декларацій, ознайомить з вимогами до подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, надасть роз’яснення щодо відповідальності за порушення вимог фінансового контролю в умовах воєнного стану.

Практично значущими і корисними для секретарів судових засідань будуть лекції начальника відділу супроводу онлайн–сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадима КовалЯ щодо новел створення технічного запису судового засідання і ведення протоколу (журналу) судового засідання засобами підсистеми відеоконференцзв’язку,  фіксації судового процесу за допомогою технічних засобів через електронний кабінет, а також висвітлення проблемних питань обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу.

Завдяки виступу керівника регіональної служби підтримки в Тернопільській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Миколи ОЛІЙНИКА учасники дізнаються про фіксування судового засідання засобами іншого програмного забезпечення, а також зможуть удосконалити свої знання щодо роздруківки технічного запису судового засідання.

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Михайло Зімін надасть учасникам практичні поради щодо дотримання правил безпеки працівниками апарату суду під час роботи в мережі Інтернет, а також розповість про основи кібербезпеки в судах.

Псхихологиня відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Анжеліка ФАРАФОНОВА обговорить зі слухачами наслідки отриманої психотравми і надасть рекомендації стосовно надання психологічної самодопомоги.

Разом з головною спеціалісткою відділу “Вінницький навчальний центр” Оленою ХАВЛЮК під час лекцій слухачі вдосконалять свої теоретичні знання щодо культури українського ділового мовлення, а під час виконання вправ   отримають практичні навички застосування в роботі нової редакції Українського правопису.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена ПАНЧЕНКО розповість про особливості комунікації працівників апаратів судів з особами з інвалідністю, а також залучить слухачів до обговорення дій  працівників апаратів судів в умовах надзвичайних ситуацій в судах під час збройної агресії росії проти України.

Начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності ГО “Українська служба порятунку”, сертифікований тренер з навчання навичкам надання домедичної допомоги Іван ПАВЛИШИН навчить принципам надання невідкладної допомоги постраждалим при пораненні уламками або внаслідок обстрілу, ознайомить з правилами поведінки під час ураження хімічною зброєю.

Під час підготовки слухачі матимуть можливість отримати відповіді на запитання, а також обмінятися досвідом. Після успішного завершення триденної підготовки учасники та учасниці отримають електронний сертифікат НШСУ.