Національна школа суддів України

Відповідальність в умовах воєнного стану

30 серпня 2022 року Національна школа суддів України провела для працівників територіальних управлінь Служби судової охорони онлайн–семінар “Відповідальність за правопорушення в умовах воєнного стану”.

Захід організовано та проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з відділом спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, Одеським, Дніпровським та Харківським регіональними відділеннями.

Заступник директора Львівського регіонального відділення Галина Манюк, відкриваючи семінар висловила впевненість у важливості заходів для працівників Служби судової охорони на згадану тему, адже учасники заходу мають можливість проаналізувати зміни у сфері відповідальності в умовах воєнного стану спільно з компетентним викладацьким складом.

Директор Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України Володимир Поплавський звернув увагу присутніх на насиченість програми заходу практичною інформацією, яка є важливою для виконання професійних обов’язків працівниками Служби судової охорони в реаліях сьогодення.

До проведення навчання було залучено суддю Буського районного суду Львівської області Ганну Шендрікову; суддю Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Ігоря Чорного та начальника Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку, сертифікованого тренера з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Учасникам семінару було надано актуальну інформацію про зміни до кримінального та кримінально-процесуального законодавства, в частині відповідальності за правопорушення в умовах воєнного стану. На заході обговорювалась тема безпеки працівників Служби судової охорони, зокрема їхні дії в надзвичайних ситуаціях для збереження життя і здоров’я в час виконання професійних обов’язків та ефективні засоби захисту.

Із програмою семінару можна ознайомитись тут.