Національна школа суддів України

Відбулося засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство”

23 березня 2023 року у Національній школі суддів України проведено засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під супроводом головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Віри Гайдук.

У засіданні взяли участь судді-розробники Катерина Котельва, Валентина Маліновська, Стелла Цибізова, Максим Ходаківський, Софія Данилів, а також працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Сліпченко та Богдан Остудімов. До роботи групи розробників долучилась начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Олена Умнова.

Під час засідання викладачі-розробники обговорили доопрацювання підготовлених матеріалів нового семінару-практикуму для суддів місцевих загальних судів на тему: “Особливості розгляду цивільних справ з участю іноземного елементу щодо усиновлення, повернення дитини до держави її постійного проживання, позбавлення батьківських прав в умовах воєнного стану”, а також визначились з його апробацією, яка буде проведена 11 квітня 2023 року спільно з Одеським регіональним відділенням НШСУ.

На розгляд групи суддя-розробник Валентина Маліновська  анонсувала розроблену нею стандартизовану лекцію “Актуальні питання розгляду земельних спорів судами загальної юрисдикції” відповідно до Плану науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної шкоди суддів України на 2023 рік. Обговорюючи сучасність тем, доручено Олександру Сліпченку та Максиму Ходаківському актуалізувати судову практику щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди до семінару за темою “Військова агресія рф проти України: національний та міжнародний судовий захист”.

Завершена підготовка до усеукраїнського семінару “Гарантії захисту трудових прав: судова практика та новели законодавчого регулювання під час воєнного стану”, який проводитиметься 6 квітня 2023 року.