Національна школа суддів України

Відбулося чергове онлайн-засідання групи розробників навчальних матеріалів блоку «Цивільне судочинство»

14 листопада 2022 року у Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під головуванням начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової.

У засіданні групи розробників взяли участь судді Катерина Котельва, Валентина Маліновська, Людмила Макаренко, Стелла Цибізова, Максим Ходаківський, а також головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Віра Гайдук.

Розробники поділилися напрацьованими матеріалами нових навчальних курсів, що перебувають на стадії підготовки, та обговорили напрями подальшої роботи.

Окрему увагу було приділено обговоренню проектів Стандартизованих програм підготовки на наступний 2023 рік для суддів першої та апеляційної інстанцій цивільної юрисдикції. Учасники засідання дійшли спільної думки щодо включення до програм підготовки навчальних заходів як традиційно актуальної тематики, так і нових розроблених у поточному році курсів, що насамперед охоплюють питання щодо особливостей правового регулювання і розгляду певних категорій справ з урахуванням воєнного стану та пов’язаних з ним викликів сьогодення.

Також на засіданні сплановано заходи на наступний календарний місць, що проводитимуться групою розробників блоку «Цивільне судочинство» або за їх участю.