Національна школа суддів України

Верховенство права

20 квітня 2018 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів Одеської, Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей на тему: “Імплементація принципу верховенства права та його складових національними судами при захисті прав людини (теоретичний та практичний аспекти)”.  

Вітальними словами семінар відкрили директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець та викладач Національної школи суддів України, суддя у відставці, заслужений юрист України Антоніна Фадєєнко.

Антоніна Фадєєнко ознайомить учасників з автономним значенням конвенційних положень, динамічним (еволютивним) тлумаченням Конвенції та інкорпорацією складових верховенства права в національні процесуальні  кодекси України. Викладач детально охарактеризує всі складові верховенства права та проведе практичні заняття у формі діалогу.

Наприкінці семінару заплановано обговорення рішення суддів, які беруть участь у семінарі, з питань застосування принципу верховенства права.