Національна школа суддів України

Тонкощі застосування державної мови у судово-процесуальній сфері

4 серпня 2022 року Національна школа суддів України провела семінар “Мовне оформлення судових рішень”   для суддів і помічників суддів місцевих та апеляційних судів.

Навчальний захід відкрила директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал. У своєму виступі очільниця регіонального відділення представила викладачку та розробницю семінару – головну наукову співробітницю відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ, кандидатку філологічних наук, доцентку Оксану Кабиш.

Під час освітнього заходу судді і помічники суддів місцевих та апеляційних судів довідалися про особливості застосування правописних норм у текстах судових рішень, опрацювали лексичні й граматичні тонкощі мови процесуальних документів, взяли участь у онлайн-опитуванні. Учасники та учасниці підготовки виконали практичне завдання,  що сприятиме удосконаленню прийомів мовокористування, розширенню кола понять, базового лексикону, прийомів творення усних та писемних текстів.

У заключній частині семінару присутні отримали вичерпні, фахові відповіді на запитання та обмінялися думками із розглянутої тематики.