Національна школа суддів України

Світла пам’ять, вічна пам’ять...

Національна школа суддів України з глибоким сумом сповіщає про те, що 27 травня 2014 року пішла з життя директор Львівського регіонального відділення, заслужений юрист України, суддя Апеляційного суду Львівської області у відставці Слюсар Людмила Антонівна.

Із життя пішла відома суддя, авторка багатьох методичних рекомендацій у сфері здійснення судочинства, державна та громадська діячка, щира, чуйна людина.

Життєвий шлях Людмили Антонівни – зразок людської гідності, працелюбності, відповідальності, добропорядності, уміння толерантно працювати з людьми.

Людмила Антонівна народилася 3 травня 1939 року в селі Красно–Іванівка Криничного  району Дніпропетровської області.

Із 1958 року Людмила Антонівна працювала в судовій  системі. Понад 36 років працювала на посаді судді місцевого та апеляційного судів, їй було присвоєно перший кваліфікаційний клас судді. Крім того, вона  працювала секретарем судового засідання, слідчим прокуратури, старшим консультантом відділу юстиції із суддівської роботи виконкому обласної ради.

За весь період роботи Людмила Антонівна зарекомендувала себе виключно з позитивної сторони. Добросовісно відносилась до виконання своїх службових обов’язків. Дисциплінована, ініціативна, цілеспрямована. Юридично грамотна, досконало знала законодавство та вміло застосовувала його у практичній діяльності. Проявляла високий рівень професійної підготовки. Сформувала колектив  регіонального відділення Академії, а згодом Національної школи суддів України, який забезпечує організацію та проведення підготовки суддів та працівників апаратів судів багатьох областей України та спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, де також займалась викладацькою діяльністю. Рішенням ради суддів загальних судів Львівської області робота Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України під її керівництвом була визнана відмінною.

Людмила Антонівна була членом Вченої ради Академії суддів України. Приймала активну участь у розробці Концепції національної системи підготовки, перепідготовки та підвищенні кваліфікації суддів, працівників апаратів судів та Державної судової адміністрації.

За час багаторічної роботи по відправленню правосуддя Людмила Антонівна внесла вагомий вклад у зміцнення законності та правопорядку, забезпечення захисту прав і свобод громадян, створення національної підготовки та перепідготовки суддів та працівників апаратів судів, запровадження європейських стандартів у процедурі добору суддів.

За високий професіоналізм, значний внесок у розбудову правової держави Людмилі Антонівни присвоєно почесне звання “Заслужений юрист України”.

Колектив Національної школи суддів України у глибокій скорботі розділяє біль та гіркоту втрати з родиною, близькими, друзями та колегами покійної.

Світла пам’ять про Людмилу Антонівну назавжди збережеться в наших серцях.

Світла пам’ять, вічна пам’ять...


Прощання з Людмилою Антонівною та її поховання відбудеться 29 травня 2014 року о 14.00 год. в місті Львові