Національна школа суддів України

Судова практика національних судів у справах про домашнє насильство

16 вересня 2022 року Національна школа суддів України провела семінар для  працівників Національної поліції України “Судова практика національних судів у справах про домашнє насильство”.

Вітальними промовами навчання відкрили начальник відділу підготовки суддів Іван Балаклицький та начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко, які підкреслили важливість співпраці двох державних установ, а також зазначили про важливість співпраці суддів з працівниками поліції з тематики семінару.

Іван Балаклицький представив модератора заходу начальницю відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Національної школи суддів України – Тетяну Фулей та доповідачів, які мають практичний досвід щодо судового розгляду кримінальних проваджень про домашнє насильство.

Викладачами навчального заходу було запрошено суддю Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді, докторку юридичних наук  Надію Стефанів та голову Обухівського районного суду Київської області Максима Кравченка.

Під час навчання працівники Національної поліції України мали можливість долучитися до обговорень питань семінару, обмінятися думками, отримати ґрунтовні відповіді на запитання та практичні поради.