Національна школа суддів України

Судді адміністративних судів ознайомились із міжнародними стандартами та національним законодавством у справах захисту біженців

21 вересня 2018 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення спільно з Благодійним фондом  “Право на захист” провело семінар - практикум  на тему:  “Статус біженця та додатковий захист: законодавство та судова практика” для суддів адміністративних судів.

Захід вступним словом відкрила директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів  України, суддя у відставці, заслужений юрист України Валентина Коржик, яка  привітала  учасників та висловила свою вдячність за участь у семінарі.

Розпочав семінар молодший польовий офіцер Управління Верховного комісара у справах біженців Організації Об'єднаних Націй Вартан Мурадян, який ознайомив суддів з міжнародними стандартами захисту біженців, розповів про міграційну політику у різних державах Європейського Союзу.

Судді Київського апеляційного адміністративного суду Андрій Кучма та Євген Мєзєнцев обговорили з колегами особливості розгляду адміністративними судами справ та проблеми доказування у спорах, що стосуються статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Важливим для використання в роботі був виступ адвоката Благодійного фонду  “Право на захист” Дмитра Іванова,  який провів аналіз судової практики та рішень щодо справ шукачів притулку про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, доповів суддям про релевантні прецеденти у практиці Європейського суду з прав людини.