Національна школа суддів України

Стандарти написання судового рішення в адміністративній справі

13 квітня 2023 року Національна школа суддів України провела онлайн-семінар для помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів, Касаційного адміністративного суду “Стандарти написання судового рішення в адміністративній справі”.

Навчальний захід розпочав директор Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України Володимир Поплавський, який підкреслив важливість та актуальність теми для помічників суддів. Модерувала онлайн-семінар заступниця начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва.

Навчання має на меті поглибити професійні знання помічників суддів адміністративних судів та надати їм можливість фахово проаналізувати практичні питання, що виникають у їх роботі під час складання проєктів судових рішень в адміністративних справах.

Програма семінару складалася із чотирьох тем:

загальні вимоги до написання судового рішення. Мотивувальна частина рішення;

мовне оформлення судового рішення в адміністративній справі;

якість резолютивної частини судового рішення, як підстава та умова для його належного виконання;

судові рішення при закінченні провадження по справі. Усунення недоліків судового рішення.

Тренерська команда, до якої увійшли суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, кандидат юридичних наук Олександр Ситников, головна наукова співробітниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатка філологічних наук Оксана Кабиш та суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Ганна Лебєдєвауспішно презентували навчальні матеріали та надали відповіді на поставлені запитання слухачам.