Національна школа суддів України

Стандарти написання судового рішення у господарській справі

24 травня 2023 року Національна школа суддів України провела семінар-практикум “Стандарти написання судового рішення у господарській справі” для помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів, Касаційного господарського суду.

Заступниця начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва привітала учасників заходу та представила викладачів – суддів Івано-Франківського апеляційного суду Андрія Малєєва та Господарського суду Івано-Франківської області Олену Малєєву.

Під час навчання помічники суддів ознайомилися із стандартами написання судового рішення у господарській справі, дослідили розподілене авторство, його адресатів, структуру. Також присутні обговорили процесуальні питання написання судового рішення, його рубрикацію, структуру рішень Європейського суду з прав людини, логічну побудову постанови ЄСПЛ, сім обов’язкових складових (розділів): титульний аркуш, склад суду, процедуру, факти, право, сатисфакцію, висновки, візуальні та мовні силістичні особливості  рішень Європейського суду з прав людини, виконали практичні вправи.

Семінар-практикум був проведений в інтерактивному форматі, що дозволило учасникам отримати більше практичних навичок. Висококваліфіковані практикуючі судді, фахівці Національної школи суддів України поділилися своїм досвідом, знаннями та напрацюваннями з помічниками суддів, що стало незамінним джерелом інформації для подальшої роботи.

За результатами участі у семінарі-практикумі слухачі отримали Сертифікат Національної школи суддів України.