Національна школа суддів України

Співпраця Національної школи суддів України з Офісом Генерального прокурора

16 вересня 2022 року в Національній школі суддів України під керівництвом заступниці начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольги Короткової відбулася онлайн–зустріч з обговорення питань, порушених в листі Офісу Генерального прокурора щодо додержання законів під час проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх, зокрема про злочини вчинені в умовах збройної агресії РФ.

На початку засідання Ольга Короткова окреслила основну мету, цілі та завдання робочої групи за результатами обговорення.

До участі в онлайн–зустрічі долучилися судді Петро Заруба, Лариса Радуцька, Ірина Шаповалова та працівниця Національної школи суддів України Юлія Найденко.

Заступник Генерального прокурора звернувся до Національної школи суддів України з проханням надати науковий висновок щодо можливості кваліфікації дій неповнолітніх за кримінальні правопорушення, які були вчинені на окупованих територіях нашої держави та правильної кваліфікації дій військовослужбовців РФ за втягнення дітей до участі у збройному конфлікті.

В ході зустрічі учасники висловили думки щодо зазначених питань, обґрунтувавши їх нормами, як національного законодавства, так і положеннями міжнародного гуманітарного права.

За результатами спілкування вирішено протягом тижня підготувати пропозиції до висновку, який в подальшому буде надано для врахування позиції Національної школи суддів України.