Національна школа суддів України

Спадкове право в умовах воєнного стану

26 квітня 2023 року відділ підготовки суддів спільно з Дніпровським та Львівським регіональними відділеннями Національної школи суддів України провели онлайн-семінар для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду “Спадкове право в умовах воєнного стану. Огляд правових позицій Верховного Суду, що стосуються спадкових правовідносин”.

Вітальними промовами освітній захід відкрили директор Дніпровського регіонального відділення НШСУ Володимир Поплавський та директорка Львівського регіонального відділення НШСУ Оксана Польна. Про правила проходження онлайн-навчання присутнім розповіла заступниця начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва.

Семінар провела суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, викладачка-тренерка НШСУ Анна Мостецька.  Під час навчання помічники суддів поглибили свої теоретичні знання та здобули практичні навички з питань спадкових правовідносин, процесуальних питань спадкового права та тлумачення заповіту. Проаналізували практику Верховного Суду стосовно розгляду спорів щодо пропущення строку для прийняття спадщини, спорів щодо отримання права на обов’язкову частку в спадщині, справ щодо визнання заповіту недійсним в умовах воєнного стану та отримали покликання на відповідні Постанови Верховного Суду для використання у своїй повсякденній професійній діяльності під час підготовки проєктів судових рішень.

У форматі активного конструктивного обговорення досвідченою лекторкою презентовані актуальні питання спадкового права у сучасній судовій практиці та проведене тематичне опитування із практичними завданнями.

Учасники семінару отримали ґрунтовні знання та компетентні відповіді на питання, які їх цікавили та висловили свої позитивні відгуки в анкетах зворотного зв’язку.