Національна школа суддів України

Шляхи налагодження внутрішньої і зовнішньої комунікації в судах

19 вересня 2022 року Національна школа суддів України провела тренінг для суддів та помічників суддів місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн на тему “Комунікація суду в умовах воєнного стану”.

Тренінг відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який ознайомив учасників з програмою тренінгу, викладачами та висловив упевненість, що отримані на тренінгу знання і навички допоможуть суддям налагоджувати внутрішню та зовнішню комунікацію в судах, а ознайомлення з особистими історіями суддів і працівників апаратів судів, які змінили офіси на поле бою, буде прикладом мужності та сміливості.

Для проведення тренінгу були запрошені досвідчені судді-викладачі: суддя Авдіївського міськрайонного суду Донецької області Олена Панченко та суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко.  

У своїх виступах на лекціях судді-викладачі розглянули проблемні питання щодо налагодження внутрішньої і зовнішньої комунікації в судах, обговорили типові комунікаційні помилки,  надали практичні поради стосовно подолання кризових ситуацій та протидії фейкам і дезінформації, а також звернули увагу слухачів на алгоритм дій у разі отримання підозрілих SMS-повідомлень у месенджерах і соціальних мережах.

Під час тренінгу учасники  разом з викладачами мали можливість переглянути відеоролики, брати участь в експрес-опитуваннях з використанням Google-форми, обговоренні особистих історій участі суддів та працівників апаратів судів під час воєнного стану.

За результатами проведеного тренінгу учасники отримають електронний Сертифікат НШСУ.

Повний текст програми тренінгу розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.