Національна школа суддів України

Розширення взаємодії з Проєктом ЄС “Право-Justice”

5 липня 2022 проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова і Любов Гончар провели онлайн–зустріч з представниками Проєкту ЄС “Право-Justice” – заступницею керівника Проєкту Оксаною Цимбрівською, суддею Конституційного суду Латвії Яутрітою Брієде та експертом з покращення надання адміністративних послуг в Україні Віктором Тимощуком.

Метою зустрічі було обговорення розробки спільно з Національною школою суддів України ґрунтовного навчального курсу-тренінгу для суддів щодо застосування новел Закону України “Про адміністративну процедуру”. Зокрема, було зазначено, що Проєкт ЄС “Право-Justice” спільно із проєктом EU4PAR брав активну участь у розробці цього законопроєкту та допомагав НШСУ протягом 2021 року в розробці тренінгу щодо дискреції адміністративних органів, яка дуже тісно переплітається із даним законом. Тому команда Проєкту має певне бачення з цих питань та зацікавлена у розширенні співпраці з розробки відповідного навчального курсу для суддів.

Крім того, сторони обговорили можливість залучення експертів Проєкту до проведення експрес-курсу з цієї ж тематики, який Національна школа суддів України запланувала провести в кінці липня.

Партнери предметно обговорили план співпраці щодо розробки ґрунтовного навчального курсу, формування групи розробників із залученням експертів Проєкту та суддів, обмін інформацією та напрацюваннями щодо його змістовної складової, а також домовилися про зустрічі в межах сформованої робочої групи.