Національна школа суддів України

Розробка курсу щодо особливостей антикорупційного законодавства для суддів

10 травня 2023 року Національною школою суддів України проведено робочу онлайн-зустріч з представниками Національного агентства з питань запобігання корупції з розробки курсу щодо особливостей антикорупційного законодавства для суддів.

У зустрічі взяли участь проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів та Олександра Яновська, директорка Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Лілія Гуцал, начальниця відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Оксана Шамрай, наукові співробітники вказаного відділу Олександр Кравчук та Оксана Ногіна, викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Наталія Ахтирська. Від Національного агентства з питань запобігання корупції участь у заході взяли начальниця відділу навчання публічних службовців Надія Ковальська та головна спеціалістка відділу Мар’яна Теклюк.

Відкриваючи захід, проректор Наталія Шукліна відзначила актуальність розробки курсу щодо особливостей антикорупційного законодавства для суддів та подякувала за ініціативу у співпраці представникам Національного агентства з питань запобігання корупції. Це перший навчальний продукт, що розробляється Національною школою суддів України спільно з Національним агентством з питань запобігання корупції на виконання Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки.

Під час зустрічі учасники обговорили очікування від курсу та дійшли домовленості, що в межах основних тем курсу будуть розкриті питання особливостей запобігання корупції для представників судової влади, ролі доброчесної судової влади у зміцненні демократії та правової держави, практичних аспектів розбудови доброчесної судової влади, а також застосування Кодексу суддівської етики. Окрему увагу розробники приділять практичним завданням щодо застосування антикорупційного законодавства у роботі судді.