Національна школа суддів України

Проведено чергове засідання розробників навчальних матеріалів блоку “Цивільне судочинство” з підготовки нових семінарів і тренінгів

20 жовтня 2022 року Національній школі суддів України проведено планове онлайн–засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” з питань підготовки нових навчальних курсів для суддів місцевих загальних судів та планування подальшої роботи групи.

Модерувала засідання групи начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олена Умнова, яка окреслила учасникам основну мету і завдання проведення зустрічі.

У засіданні групи взяли участь судді Катерина Котельва, Валентина Маліновська, Людмила Макаренко, Стелла Цибізова, Максим Ходаківський та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Віра Гайдук і Юлія Найденко.

Учасники обговорили попередньо напрацьовані матеріали майбутнього тренінгу для суддів місцевих судів на тему: “Судовий захист трудових прав: виклики сьогодення” (робоча назва). Апробація тренінгу проводитиметься 16 листопада 2022 року спільно з Одеським і Дніпровським регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Також розробниками було обговорено структуру і навчальні матеріали наступного навчального семінару, що готується для суддів місцевих судів на тему: “Гарантії захисту житлових прав: стала судова практика та новели правового регулювання в умовах воєнного стану” (робоча назва). Як планується, цей семінар має охоплювати як найбільш актуальні процесуальні питання з розгляду житлових спорів, так і ознайомити слухачів з основними конвенційними принципами захисту житлових прав громадян через практику Європейського суду з прав людини, а також з новелами національного законодавства України, що регламентують житлові правовідносини в умовах воєнного стану.

Крім того, авторами було презентовано власні напрацювання лекційних матеріалів з різної тематики розгляду окремих категорій справ цивільного судочинства, що за умов сьогодення є актуальними.

Окрему дискусію на засіданні присвячено подальшим планам роботи групи розробників блоку “Цивільне судочинство”, визначенню дат наступних засідань, проведення заходів для суддів і працівників апаратів судів, тематиці розробки майбутніх навчальних курсів, апробації раніше розроблених тощо.