Національна школа суддів України

Професіоналізм і відповідальність суддів–наставників

З метою комплексної оцінки проходження стажування кандидатами на посаду судді в місцевих судах працівники Національної школи суддів України продовжують відвідування баз стажування.

У період з 5 до 12 листопада 2018 року заступник начальника та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська та Тамара Закревська побували у 5–ти районних судах міста Києва (Деснянський, Дніпровський, Подільський, Печерський, Святошинський), Бориспільському міськрайонному суді Київської області.  Галина Юровська відвідала також Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області. У цих судах проходять стажування  72 кандидати на посаду судді під керівництвом 21 судді–наставника (коуча).

Під час візитів були проведені наради за участі голів судів, суддів–наставників (коучів) і слухачів. Слід відзначити належний рівень організації баз стажування, що забезпечується керівництвом судів. Усвідомлюючи відповідальність за практичну підготовку своїх майбутніх колег, незважаючи на величезне навантаження, наставники діляться з ними своїм суддівським досвідом, допомагають адаптуватись у професії, створюють атмосферу доброзичливості та взаємодопомоги. Судді–коучі відзначають високий рівень підготовки кандидатів на посаду судді з цивільного судочинства та готовність отримувати практичні навички, спрямовані на вміння застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.

Візити працівників Національної школи суддів України до місцевих судів, в яких слухачі спеціальної підготовки проходять стажування з цивільного судочинства, підтвердили,  що судді, які пройшли тренінги для наставників (коучів), свій високий професіоналізм і відповідальність саме з питань наставництва майбутніх суддів.