Національна школа суддів України

Продовжується робота над новими навчальними матеріалами блоку “Цивільне судочинство”

9 листопада 2022 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під головуванням головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Віри Гайдук.

У дискусії взяли участь розробники семінару: судді Катерина Котельва, Валентина Маліновська, Людмила Макаренко, Стелла Цибізова, Максим Ходаківський.

Учасниками групи обговорено матеріали нового семінару для суддів місцевих судів на тему: “Захист житлових прав: судова практика та особливості правового регулювання в умовах воєнного стану”. Розробниками цього семінару планується охопити найбільш актуальні питання стосовно розгляду житлових спорів, а також ознайомити суддів з основними конвенційними принципами захисту житлових прав громадян через практику Європейського суду з прав людини та з новелами національного законодавства України, що регламентують житлові правовідносини в умовах воєнного стану.

Також учасниками засідання обговорено тематику навчальних курсів, зокрема тренінгів, семінарів-практикумів, окремих лекцій, що доцільно було б включити до Стандартизованих навчальних програм на наступний 2023 рік. Детальне обговорення таких програм підготовки суддів загальних місцевих та апеляційних судів відбудеться на наступному засіданні робочої групи.