Національна школа суддів України

Продовження співпраці з КМЄС

12 січня 2022 року начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та головна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Єлизавета Ковтюк зустрілися з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) – старшими радниками з питань правої реформи Томасом Фланаганом та реформи прокуратури Ендрю Карні, експерткою з питань правової реформи Іванною Ільченко.

Предметом обговорення стала можливість розширення напрямків співпраці НШСУ та КМЄС з питань підготовки навчального курсу для суддів щодо функціонування суду присяжних у кримінальних справах. Першим кроком такого співробітництва стало проведення у грудні 2021 року спільного вебінару для суддів на тему “Суд присяжних у кримінальних справах:  переваги та реформи”.

У ході онлайн–зустрічі експерти КМЄС презентували цілі і завдання нового Проєкту, робочі плани та строки їх реалізації.

У свою чергу представники НШСУ поінформували про поточні напрями роботи установи та висловили бачення подальшої співпраці з питань підвищення обізнаності українських суддів щодо функціонування суду присяжних у кримінальних справах в рамках зазначеного Проєкту.

Також сторони детально обговорили питання створення Національною школою суддів України робочої групи з розробники запропонованого курсу за участі суддів, європейського експерта, пошуком якого займатиметься КМЄС, та представника Державної судової адміністрації України.