Національна школа суддів України

Проблемні аспекти кримінальних проваджень

17 грудня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці з ГО “Ла Страда – Україна” провела методологічний семінар розробників та тренерів курсів “Особливості розгляду справ щодо злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості”, “Особливості провадження щодо злочинів, вчинених за ознакою статі” та “Особливості розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством”.

Вітальними словами методологічний семінар розпочала начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Національної школи суддів України Тетяна Фулей, яка окреслили основну мету та завдання робочої зустрічі. Спікерка також презентувала матеріали розробленого курсу “Особливості провадження щодо злочинів, вчинених за ознакою статі”.

Президентка ГО “Ла Страда – Україна” Катерина Черепаха подякувала за співпрацю та акцентувала увагу на актуальності і важливості розроблених навчальних курсів.

Викладачка відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Короткова презентувала дистанційний навчальний курс “Особливості розгляду справ щодо злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості”, який успішно впроваджено в процес періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації.

До участі у заході долучилися розробники навчальних курсів, судді–тренери та наукові співробітники НШСУ.

Під час методологічного семінару учасники обговорили структуру та змістовне наповнення розроблених курсів, обмінялися думками щодо методологічних аспектів їх викладання та поділились практичними порадами розгляду кримінальних проваджень.