Національна школа суддів України

Принцип юридичної визначеності

15  червня 2021 року Національна школа суддів України  спільно з   Проєктом Ради Європи “Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя” за сприяння Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду розпочала  перше засідання групи розробників курсу “Застосування принципу юридичної визначеності в адміністративному судочинстві”.

Відкрила  засідання групи Тетяна Фулей, начальниця відділу наукових досліджень та науково–методичного забезпечення суддівської освіти, яка наголосила на важливості зазначеного курсу, окреслила формат курсу та коло питань, які потрібно розглянути при його розробленні.

Ірина Кушнір, менеджерка Проєкту Ради Європи “Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя” зазначила мету та завдання засідання, ознайомила учасників та учасниць з його програмою  та форматом роботи.

Андрій Нижний, національний експерт Проєкту Ради Європи “Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя”  зазначив про актуальність і практичну цінність майбутнього курсу для суддів і помічників суддів.

Учасники та учасниці групи – судді адміністративних судів усіх трьох інстанцій – обговорили питання, які має охоплювати курс, а також окремі елементи його програми, зокрема, Блок 1 “Якість законодавства” та Блок 2 “Легітимні очікування як елемент принципу юридичної визначеності”: формат та змістовне наповнення міні–лекцій, практичні завдання та ін.

Буде проведено обговорення Блоку 3 Програми курсу: “Res judicata” як елемент принципу юридичної визначеності” та Блоку 4 “Участь прокурора в некримінальній справі”, формування роздавальних матеріалів для учасників та учасниць, матеріалів для тренерів, розроблення практичних вправ (кейсів) та завдань до них, структурування матеріалу відповідно до інтерактивних методик проведення занять.