Національна школа суддів України

Презентація методичних рекомендацій для суддів щодо справ про сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом

28 листопада 2022 року Національна школа суддів України за підтримки проєкту Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” провела онлайн–вебінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів щодо сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Навчання розпочали начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Національної школи суддів України Тетяна Фулей та менеджерка проєкту Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” Натіа Джапарідзе.

Під час вебінару вже знайомі українським суддям національні консультантки Ради Європи Наталія Марчук та Катерина Бусол детально презентували методичні рекомендації для суддів щодо справ стосовно сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, а також обговорили практичні питання у цій категорії справ.

Після виступів спікерів відбулася модерована дискусія, у ході якої українські слухачі вебінару мали можливість поставити експертам додаткові запитання з тематики заняття та предметно подискутувати з озвученої проблематики.

У роботі вебінару взяли участь судді, представники Національної школи суддів України, Тренінгового центру прокурорів України, Офісу Генерального прокурора, проєкту Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” та  експерти Ради Європи.

Він Національної школи суддів України у вебінарі також взяли участь співробітниці відділу “Тестологічний центр” Єлизавета Ковтюк та Катерина Слюсарева.