Національна школа суддів України

Правовий статус судових розпорядників та особливості їх професійної діяльності

19 вересня 2022 року Національна школа суддів України розпочала проведення триденної онлайн–підготовки судових розпорядників місцевих та апеляційних судів. Навчання організовано та проводиться Львівським регіональним відділенням НШСУ.

У вступному слові директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна коротко розповіла про програму підготовки, наголосила на правилах її проходження учасниками і закликала їх ділитись своїм професійним досвідом задля кращого опрацювання проблемних питань.

У перший день дистанційних занять суддя Малиновського районного суду м. Одеси Олег Крижановський надаватиме практичні рекомендації щодо організації проведення судового засідання; заступниця керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Розумняк обговорить із слухачами порядок здійснення діловодства та особливості застосування у судовій системі законів України “Про звернення громадян” та “Про доступ до публічної інформації”, а керівник регіональної служби підтримки в Тернопільській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Микола Олійник доповість про організацію роботи з Єдиним державним реєстром судових рішень та роботу з електронною справою.

Другий день підготовки розпочне суддя у відставці Онуфрій Колотило із лекцією про правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя; директорка відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України, доктор юридичних наук Олена Мілієнко закцентує увагу учасників на статусі працівників служби розпорядників; заступниця директорки Львівського регіонального  відділення Національної школи суддів України Тетяна Аілінчій розповість про порядок роботи з речовими доказами у судовому засіданні та про забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій.

Головний спеціаліст Львівського регіонального  відділення Національної школи суддів України Ганна Барабащук у третій день проведення підготовки проаналізує правовий статус осіб з інвалідністю, а Олена Розумняк розкриватиме тему етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду; Олена Мілієнко аналізуватиме складання звіту про результати роботи служби судових розпорядників; суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Максим Ходаківський надасть рекомендації щодо взаємодії працівників служби розпорядників із Службою судової охорони, а суддя Першотравневого районного суду м. Чернівці Євген Нестеренко доповідатиме про права та обов’язки, що покладаються на судових розпорядників.

Протягом усього навчання учасники матимуть можливість отримати фахові відповіді та рекомендації стосовно проблемних питань, що виникають у їх професійній діяльності.